След Brexit: Тук говорим само езикът на кралицата!

Жители на сграда в Норич бяха "помолени" да не говорят на родните си езици

03 февруари 2020
След Brexit: Тук говорим само езикът на кралицата!
Както се и очакваше, Brexit отприщи и вълна на омраза от "истинските англичани" към "натрапниците". Часове преди Обединеното кралство официално да напусне Европейския съюз, жителите в блок в Норич откриват бележка на която пише "Честит ден на Brexit". Но тя не приключва само с това...

"Сега, когато най-накрая си върнахме обратно държавата, имаме едно правило, което трябва да стане ясно на живущите в сградата", гласи напечатаната на лист A4 бележка. Правилото е просто - всички трябва да говорят "английският на кралицата".

"Няма да толерираме хората да говорят други езици освен английски в апартаментите. Сега сме самостоятелна държава и тук се говори само езикът на кралицата. Ако искате да говорите на родния си език ви съветваме да се върнете там, откъдето сте дошли и да отстъпите този апартамент на съвета, за да могат в него да живеят британци и да се върнем към нормалния си начин на живот, преди вие да инфектирате нашия велик остров", продължава съобщението.

Със същия неприятен тон, хората, които са написали бележката, съветват "натрапниците" да си тръгнат, тъй като няма да мине много време, преди правителството да приеме закони, които да поставят британците на първо място.

Снимка на бележката е публикувана от потребител в Twitter, а след това коментирана от кметството на града. Те уведомяват жителите си, че "Норич е град, който приветства всички, а полицията вече знае за инцидента и разследва случая.

Според BBC, които разговарят с живущ в сградата, бележките са били разлепени на аварийните изходи на всички 15 етажа.

 

Източник: https://www.dnes.bg/

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2020/02/02/sled-brexit-tuk-govorim-samo-ezikyt-na-kralicata.437824
Всички статии За работодатели За кандидати