Старт на първичните избори в САЩ от днес

Те ще определят кандидатите за президент

03 февруари 2020
Старт на първичните избори в САЩ от днес
Днес в щата Айова ще се проведе първото събитие, което ще помогне да бъдат решени кандидатите за президент на САЩ, съобщи в. Монитор. Привържениците и на Демократите, и на Републиканците ще изберат кандидатите си, които предпочитат да участват в надпреварата в Белия дом.

Победата в Айова не гарантира номинация на никого, но може да помогне на кандидатите да наберат скорост. За момента изглежда, че Доналд Тръмп ще е кандидатът на Републиканците, но 11 души се кандидатират за номинацията на Демократите.

Много от тях проведоха кампания в Средния запад през последните седмици. Средния запад винаги е първият, който гласува. Първичните избори продължават до началото на юни. Следващия вторник се очаква да гласува щата Ню Хемпшир.

Според социологически проучвания Бърни Сандърс е фаворит в Айова. Сандърс е един от четиримата сенатори, които се кандидатират за президент и трябваше да остане във Вашингтон, за да присъстват на процеса по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Неговите привърженици, сред които и Александрия Окасио-Кортес, проведоха енергична кампания от негово име в щата Айова.

Днес ще се проведе и гласуване и сред Републиканците. Двама души ще се борят срещу Тръмп, но популярността на президента в собствената му партия е толкова голяма, че номинирането му е просто формалност.


Източник: https://www.dnes.bg/

Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2020/02/03/start-na-pyrvichnite-izbori-v-sasht-ot-dnes.437888

 
Всички статии За работодатели За кандидати