ПОВДИГАНЕ НА КОЛЕДНИЯ ДУХ В ОФИСА

ИСКА МИ СЕ ДА МОЖЕМ ДА УЛОВИМ КОЛЕДНИЯ ДУХ В БУРКАНИ И ДА ОТВАРЯМЕ ПО ЕДИН ВСЕКИ МЕСЕЦ! - Харлан Милър

03 декември 2019
ПОВДИГАНЕ НА КОЛЕДНИЯ ДУХ В ОФИСА
Повдигане на Коледния дух в офиса е тема, която вълнува мнозина работодатели, желаещи да създадат по-благоприятна атмосфера за своите служители. Но в действителност какво постигаме с добре подбраната Коледна украса и размяната на подаръци? Дали по този начин мотивираме служителите си или напротив – те се пренасят към „Коледната вълна“ и забравят за своите задължения?

Декември е най-обичаното време от годината. Като цяло ще откриете, че повечето хора са в по-добро настроение през последния месец от годината. Именно това настроение може да се използва за по-висока продуктивност и подобрен морал на служителите.

                                   “Иска ми се да можем да уловим коледния дух в буркани и да отваряме по един всеки месец” – Харлан Милър

Ето три примера за повдигане на Коледния дух в офиса:


Корпоративно Коледно парти
Първият и очевиден избор, когато се отправяме към празниците, е да засилим морала, като планираме Коледно парти. Независимо дали ще бъде ден за тийм билдинг, последван от напитки, или цяла вечер на забавления и социални дейности, ежегодното Коледно парти е събитие, което гарантира положителна атмосфера, коледен дух и сплотен колектив във вашата компания.


Таен Дядо Коледа
Тайният Дядо Коледа е идеален и евтин начин да включите всички в коледните традиции за даване и получаване на подаръци. Тази игра на отгатване е идеална за създаване на Коледна атмосфера на работното място, защото вашите служители се обсебват от опитите да открият кой е техният Дядо Коледа.
За тези, които никога не са чували за него, Тайният дядо Коледа е игра, включваща коледни подаръци. Обикновено се задава нисък бюджет и имената на участващите се слагат в шапка. След това всеки тегли име от шапката и трябва да закупи подарък за този човек.


Офис декорации
Кой не обича няколко приказни Коледни светлини? Декорирането на работното място почти сигурно ще примами всички да почувстват Коледния дух. Включете всеки член на вашия персонал, като ги помолите да носят декорации, които не използват у дома, упражнението тогава е забавно, но и икономически ефективно. Можете дори да се състезавате и да гласувате за най-добре украсеното пространство на бюрото.
Не забравяйте, че вашите служители виждат едни и същи четири стени всеки работен ден, така че оскъпяването на офисната среда с някои празнични щрихи само ще засили духовете им и дори продуктивността им.
Колкото и да е малко, една промяна в обкръжението винаги ще коригира атмосферата на работното място към по-добро.
Всички статии За работодатели За кандидати