ГОЛЯМО КОЛЕДНО ДОБРО С МАЛЪК РАЗХОД?

"В КУЛТУРАТА НА РАБОТНОТО МЯСТО СИЛАТА НА БЛАГОДАРНОСТТА ТВЪРДО ЧЕСТО СЕ ПРЕНЕБРЕГВА!" - Ерик Мосли

04 декември 2019
ГОЛЯМО КОЛЕДНО ДОБРО С МАЛЪК РАЗХОД?
 И така, какво могат да направят работодателите и мениджърите, за да поддържат мотивирани и работещи служители си, за да постигнат целите на компанията в края на годината и как да им се отблагодарят за труда, който са положили, през цялото това време? Ето три предложения, предоставени от собственици на фирми и мениджъри, както и HR експерти.

                      „В културата на работното място силата на благодарността твърде често се пренебрегва“ - Ерик Мосли

Покажете благодарност
Едно от най-важните неща, което кара служителите да се почувстват оценени, е отправянето на благодарност за положения труд - с благодарствени бележки и / или малки подаръци. Когато служителите са получили признание за добре свършената работа, те са мотивирани и вдъхновени да положат дори по-големи усилия. Те се стремят да надминат целите на компанията, те са по-щастливи и по-отдадени на работодателя си. Доказано е, че има видима връзка между благодарността и мотивацията: 86% от служителите казват, че полученото признание ги мотивира в работата им. Затова благодарете на служителите си за добре свършена работа - и не само през този празничен сезон, но всеки ден, през цялата година. Положителният ефект ще бъде осезаем!

Организирайте ден за признание на служителите
Няма по-добро време да покажете на служителите си, че ги оценявате, отколкото през Коледните празници. Проведете среща на цялата компания, за да прегледате постиженията през годината и да обсъдите целите за новата година. Като награда за постиженията им, може да почерпете служителите си обяд или ако вашата компания има допълнителен бюджет, помислете за екскурзия, на която бихте могли да заведете своят екип.

Осигурете безплатна храна за служителите си
"Никога не подценявайте силата на храната, особено когато е безплатна!" заявява Карън Милър, старши вицепрезидент, People. Важно е да знаете, че безплатната храна, независимо под каква форма – безплатен обяд/вечеря или ваучери за храна, кара служителите да се чувстват по-ценени в службата и по-доволни от своите работодатели. Дори, бихте могли да ги зарадвате с бюфетна закуска рано сутринта - когато са закусили, служителите се фокусират по-добре върху поставените задачи.
Всички статии За работодатели За кандидати